Синтез та фізико-хімічні та біологічні властивості амідів 3-толіл-8-пропілксантин-7-іл ацетатної кислоти - Михальченко, Євген Костянтинович; Карабута, А. Д. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Серед багатьох напрямків фармацевтичної науки особливу увагу вчені приділяють створенню нових препаративних методик синтезу нових потенційних біологічно активних речовин. В якості базових структур, частіше за все, обирають природні гетероциклічні молекули, що проявляють певний вид фармакологічної активності. В цьому аспекті особливо виділяються похідні ксантину, серед яких присутні сполуки з антиоксидантною, діуретичною, протимікробною, аналгетичною та іншими діями.