З історії міжнародного медичного права - Крячко, Д. В.; Аніщенко, Михайло Анатолійович (My University, 2021)
Більшість дослідників вважають, що медичне право виникло як галузь міжнародного права на Шостій сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я у 1953 р. Дослідивши пропозицію уряду Бельгії про проведення досліджень, пов’язаних з міжнародним медичним правом та порівняльним законодавством в галузі охорони здоров’я, Асамблея прийняла Резолюцію № 6.40, у якій запропонувала організувати дослідженні проблем міжнародного медичного права [1]. Попередня робота була проведена Виконавчим комітетом Всесвітньої організації охорони здоров’я, яка розглянула різні точки зору багатьох урядів, наукових, громадських організацій та приватних осіб про необхідність вивчення проблем міжнародного медичного права. Отримані відповіді свідчили про загальну зацікавленість у дослідження та розробці цієї проблеми.