Иcследование мембранопротекторных свойств и влияния на энергетический обмен нейронов нового производного ксантина С-3 в условиях развития глобальной ишемии головного мозга - Александрова, Е. В.; Юрченко, Д. Н.; Романенко, Н. И.; Крисанова, Н. В.; Левич, С. В.; Шкода, А. С.; Евсеева, Л. В.; Макоед, О. Б.; Рудько, Н. П.; Белоконь, Л. Е.; Александрова, Катерина Вячеславівна; Юрченко, Дар'я Миколаївна; et al. (My University, 2013)
Данная статья содержит результаты исследования влияния на энергетический обмен нейронов, а также мембранопротекторных свойств нового производного ксантина в условиях развития глобальной ишемии головного мозга. Соединение С-3 по силе мембранопротекторного действия, направленного против ишемического повреждения и по энергомодулирующему эффекту, превышало препарат мексидол. Дана стаття містить результати досліджень впливу на енергетичний обмін нейронів, а також мембранопротекторні властивості нового похідного ксантину в умовах розвитку глобальної ішемії головного мозку. Сполука С-3 за силою мембранопротекторної дії направленої проти ішемічного пошкодження і за енергомодулюючим ефектом перевищувало препарат мексидол. This article contains results for the investigation of new xanthine derivative influence on energy metabolism and it neuronal membrane protection under global cerebral ischemia development. The compound C-3 is discussed, as the most effective in protection against ischemic inquiry of neuronal membranes and in modulatory effects on energy metabolism in comparison with preparation Mexidol.
Дослідження мембранопротекторних властивостей та впливу на енергетичний обмін нейронів нового похідного ксантину С-3 в умовах розвитку глобальної ішемії головного мозку
The investigation of new xanthine derivative С-3 influence on energy metabolism and it neuronal membrane protection under global cerebral ischemia development
Keywords: ишемия головного мозга; мембранопротекция; производное ксантина; ішмеія головного мозку; мембранопротекція; похідне ксантину; cerebral ishemia; memrane protection; derivative of xanthine