Використання комплексних засобів оздоровлення в процесі фізичного виховання в медичних вищих навчальних закладах - Сазанова, Інна Олексіївна; Гурєєва, Антоніна Михайлівна; Дорошенко, Едуард Юрійович (Тернопіль : ТДМУ, 2018)
Вступ. Оптимальний рівень здоров’я є основою життєдіяльності людини, його фізичної активності, соціальних, громадських і виробничих успіхів. Певною мірою, рівень здоров’я є пов’язаним з рівнем життя, безпосередньо впливає на продуктивність праці, моральні принципи суспільства, настрій людей та ін. При цьому рівень здоров’я істотно залежить від соціально-економічних, матеріально-технічних, санітарно-гігієнічних, екологічних умов, рівня культури, освіченості, розвитку медицини, науки, способу життя, харчування та рівня рухової активності людини [3, 4]. На даний час набуває особливої значущості проблема формування здорового способу життя, яка істотним чином, детермінує рівень фізичного здоров’я індивіда. Адаптована в соціальному аспекті людина, яка має оптимальний рівень фізичного здоров’я, що здатний забезпечити більш високі матеріальні статки для себе і своєї родини.
Keywords: тези