Характеристика 1,2,4-тріазолвмісних препаратів, зареєстрованих на вітчизняному ринку лікарських засобів, ветеринарних препаратів та інших секторах господарства України - Оглобліна, М. В.; Бушуєва, Інна Володимирівна; Парченко, Володимир Володимирович; Ohloblina, M. V.; Bushuieva, I. V.; Parchenko, V. V. (Запорізький державний медичний університет, 2022)
Мета роботи – здійснення дослідження та надання характеристики асортименту національного ринку вітчизняних 1,2,4-тріазолвмісних препаратів. Матеріали та методи. У роботі використали такі методи: аналітичний, інформаційного пошуку, описовий, узагальнення. Матеріалами досліджень стали відомості фахової літератури щодо реєстрації вітчизняних 1,2,4-тріазолвмісних препаратів в Україні. Результати. Здійснили пошук, аналіз, а також навели характеристику та узагальнення інформації щодо вітчизняних лікарських препаратів – похідних 1,2,4-тріазолів. У результаті вивчення доступних джерел фахової інформації та здійснення наукового пошуку встановили: ринок України помірно насичений 1,2,4-тріазолвмісними препаратами вітчизняного виробництва. Препарати мають доволі широке коло застосування в медицині, різний механізм дії, належать до різних фармакотерапевтичних груп, а також їх використовують у ветеринарній практиці й агропромисловому господарстві. Висновки. Опрацювання, аналіз, систематизація, зіставлення та узагальнення сучасних джерел інформації свідчать про досить високі показники біологічної активності похідних 1,2,4-тріазолу, широкий спектр застосування, помірне насичення національного ринку 1,2,4-тріазолвмісними препаратами. The aim of the work is to conduct research and provide a description of the range of the national market of domestic 1,2,4-triazolecontaining drugs. Materials and methods. The following methods were used in the work: analytical, information retrieval, descriptive, and generalization. The materials of the research were literature sources that contain information on the registration of domestic 1,2,4-triazole-containing drugs in Ukraine at present. Results. The search, analysis, characterization, and generalization of domestic drugs – derivatives of 1,2,4-triazoles were carried out. It was established that the Ukrainian market was moderately saturated with 1,2,4-triazole-containing drugs of domestic production based on the study of available information and scientific research. The drugs have a fairly wide range of applications in medicine, have different mechanisms of action, belong to different pharmacotherapeutic groups, and were used in veterinary practice and the agro-industrial economy. Conclusions. Elaboration, analysis, systematization, comparison, and generalization of modern sources of information indicated a fairly high biological activity of 1,2,4-triazole derivatives, a wide range of applications, and moderate saturation of the national market with 1,2,4-triazole-containing drugs.
Analysis of the domestic market of 1,2,4-triazole-containing drugs
Бушуєва І. В. - ORCID ID: 0000-0002-5336-3900; Парченко В. В. - ORCID ID: 0000-0002-2283-1695.
Keywords: вітчизняний ринок; препарат; характеристика препаратів – похідних 1,2,4-тріазолу; domestic market; drug; characteristics of drugs – 1,2,4-triazole derivatives