Інтенсифікація пізнавальної діяльності англомовних студентів засобами наочності під час вивчення української мови - Рамазанова, Діана Гаджимагомедівна (Харків: ХНАДУ, 2018)
Сучасний освітній процес та інтеграція у міжнародний культурно- інформаційний простір вимагає від викладача безперервного пошуку тих чи інших напрямів та підходів до удосконалення навчального процесу у вищих навчальних закладах. Відбувається переорієнтація стандартних методів навчання та пошук нових, які б були націлені на екстенсивність занять та викликали б у студентів інтерес та зацікавленість до вивчення нерідної мови. З одного боку, мета викладача зробити так, щоб загальна напруженість та втомлюваність студентів на занятті залишалась на допустимому рівні і не відображалась на стані їх здоров’я, а з іншого боку, зробити так, щоб робота на занятті була ефективною.