Особливості застосування діагностичного інструменту SCID-I з метою оцінки стану психічного здоров’я демобілізованих учасників бойових дій - Гук, Галина Валеріївна (Харків: Інститут неврології, психіатрії та наркології Національної академії медичних наук України, 2017)
Сучасні вимоги до діагностики психопатологічних порушень передбачають високу точність та відповідність встановленим нозоспецифічним критеріям. Разом із неухильним поглибленням та розширенням теоретичних уявлень про психічну патологію із тенденцією до стандартизації надання спеціалізованої медичної допомоги це призводить до актуалізації проблеми розроблення нового та адаптації наявного психодіагностичного інструментарію, що використовують у повсякденній лікувальній та дослідницькій практиці.