Особливості коморбідної патології у стаціонарних пацієнтів кардіологічного профілю - Миронова, О. І.; Гріненко, Тетяна Юріївна (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Метою дослідження став аналіз коморбідної патології внутрішніх органів у стаціонарних хворих кардіологічного профілю. Було опрацьовано 586 історій хвороб пацієнтів, що знаходились на стаціонарному лікуванні у кардіологічному відділенні ННМЦ «Університетська клініка» протягом 2014 року. З них коморбідну патологію внутрішніх органів мало 69% хворих, у яких в подальшому проаналізовано віковий та гендерний склад, обчислено індекси коморбідності Kaplan–Feinstein та Charlson в балах. Статистична обробка проводилась за допомогою комп’ютерної програми «Statistica 6.1» (Stat Soft Inc, США).