Вивчення гепатопротекторної активності екстракту цикорію (Cichorium intybus L.) - Єзерська, О. І.; Гаврилюк, І. М.; Гаврилюк, О. М.; Нєктєгаєв, І. О.; Калинюк, Т. Г.; Езерская, О. И.; Гаврилюк, И. М.; Нектегаев, И. О.; Yezerska, O. I.; Gavrilyuk, I. M.; Gavrilyuk, O. M.; Nektegayev, I. O.; et al. (ЗДМУ, 2014)
Навели результати визначення гепатопротекторної активності екстракту цикорію на моделі хронічного ушкодження печінки тетрахлорметаном. Показали, що екстракт цикорію виявляє гепатопротекторні властивості, знижуючи активність аланінамінотрансферази, аспартатамінотрансферази, а також зменшуючи ознаки пошкодження в печінці. Приведены результаты определения гепатопротекторной активности экстракта цикория на модели хронического повреждения печени тетрахлорметаном. Показано, что экстракт цикория оказывает гепатопротекторное действие, снижая активность аланинаминотрансферазы, аспартатаминотрансферазы, а также уменьшая признаки повреждения в печени. The results of hepatoprotective activity determination of chicory extract in chronic liver injury by tetrachloromethane are presented in this article. It is shown that extracts of chicory exhibit hepatoprotective properties, reducing the activity of alanine aminotransferase, aspartate aminotransferase and reducing tissue injury of liver.
Изучение гепатопротекторной активности экстракта цикория (Cichorium intybus L.)
The study about hepatoprotective activity of chicory extract (Cichorium intybus L.)
Keywords: гепатопротекторна дія; екстракт цикорію; тетрахлорметан; аланінамінотрансфераза; аспартатамінотрансфераза; гепатопротекторное действие; экстракт цикория; тетрахлорметан; аланинаминотрансфераза; аспартатаминотрансфераза; hepatoprotective effect; chicory extracts; tetrachloromethane; alanine aminotransferase; aspartate aminotransferase