Динаміка варіабельності серцевого ритму у студентів і–іі курсів впродовж осіннього семестру - Монова, А. С. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Оцінка функціонального стану організму є однією з основних задач сучасної фізіології. Зазвичай, в процесі своєї життєдіяльності організм наражається на вплив різноманітних стресових факторів. Адаптація до їх дії тісно пов’язана з дієздатністю регуляторних систем організму. Однією із найважливіших таких систем організму є серцево-судинна система. Як відомо, активність всіх систем організму безперервно варіює. Вважається, що менша варіабельність життєво важливих констант спрямована на підтримання лише адекватної для них функції, тоді як більша варіабельність показника призначена для забезпечення кращого пристосування і може розглядатися в якості фізіологічного резерву регуляторів.
Keywords: тези доповідей