Медицина і біологія в епоху нетократії - Маляр, Т. О. (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вступ. Нетокра́тія - це нова форма управління суспільством, в рамках якої основною цінністю є не матеріальні предмети, а інформація. Мета: з'ясувати вплив нетократії на суспільство,зокрема ,на рушійну силу інформаційних технологій, які впливають на розвиток нової ери в біології-генетики її значення та вплив на сучасну медицину. Матеріал та методи дослідження:дослідження та аналіз роботи Олександра Барда «Нетократія». Етика нетократії-це гіпербіологічний прагматизм. Початок береться від теорії Мальтуса,яка ґрунтувалася на необхідності балансу між числом людей і кількістю ресурсів: «населення зростає значно швидше (геометрично або експоненціально), ніж виробництво продуктів харчування (арифметично)». Він показав, що зміна - це не відхилення від природного ходу речей або порушення рівноваги природи, але автентичний стан. Біологічні види, які завжди вважалися вічними і незмінними, як ідеальні геометричні фігури, насправді є продуктом історичного розвитку інших, нині вимерлих біологічних видів. Звідси бере свій початок теорія Дарвіна про природній добір.
Keywords: тези доповідей