Психофізичний інтеракціонізм і проблема детермінізму: як приборкати демона Лапласа? - Сепетий, Дмитро Петрович (My University, 2015)
У статті розглядається питання про можливість логічно послідовної індетерміністської дуалістичної філософії свідомості, та про її відносні переваги порівняно з детерміністською концепцією, запропонованою одним з провідних сучасних російських філософів свідомості В. В. Васильєвим.
Keywords: детермінізм; дуалізм; інтеракціонізм; свідомість; свобода; відповідальність; можливість; суб’єкт; індивід