Визначення фармакокінетики вивільнення тамсулозину гідрохлориду в передміхурову залозу методом радіоактивних і ндикаторів - Гриценко, В. І.; Рубан, О. А.; Краснопьорова, А. П.; Гриценко, В. И.; Рубан, Е. А.; Красноперова, А. П. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Проведені дослідження фармакокінетики накопичення тамсулозину гідрохлориду в передміхуровій залозі при пероральному і ректальному введенні методом радіоактивних індикаторів за допомогою альфа-бета-радіометра NRR-610 «Tesla». Результати досліджень засвідчили переваги ректального шляху введення препарату порівнюючи з пероральним. Отримані результати підтверджують доцільність створення лікарського засобу з α-адреноблокатором тамсулозину гідрохлоридом у формі супозиторіїв для лікування захворювань передміхурової залози. Проведены исследования фармакокинетики накопления тамсулозина гидрохлорида в предстательной железе при пероральном и ректальном введении методом радиоактивных индикаторов при помощи альфа-бета-радиометра NRR-610 «Tesla». Результаты исследований подтвердили преимущества ректального пути введения препарата сравнивая с пероральнім. Полученые результаты подтверждают целесообразность создания лекарственного средства с α-адреноблокатором тамсулозина гидрохлорида в форме суппозиториев для лечения заболеваний предстательной железы. A study of pharmacokinetics of tamsulosin hydrochloride accumulation into prostate gland after oral and rectal administration by a radiotracer method with the aid of α-β-radiometer NRR-610 “Tesla” has been done. The research results proved the advantages of rectal route of drug administration compared with oral. The obtained results confirm the expediency of creation of the medicinal drug with alpha-adrenoceptor tamsulosin hydrochloride in the form of suppositories for prostate diseases treatment.
Определение фармакокинетики высвобождения тамсулозина гидрохлорида в предстательную железу методом радиоактивных индикаторов
Determination of tamsulosin hydrochloride release pharmacokinetics in prostate gland by radiotracer method
Keywords: супозиторії; фармакокінетика; α -адреноблокатори; суппозитории; фармакокинетика; α –адреноблокаторы; suppositories; pharmacokinetics; α – adrenogenic blockers