Тактика лікаря в разі загрози самовільного переривання вагітності - Резніченко, Галина Іванівна; Резніченко, Юрій Григорович; Білай, Іван Михайлович; Плотнікова, В. М.; Потебня, В. Ю. (My University, 2008)
Невиношування вагітності на сьогодні є однією з найбільш актуальних проблем, що зумовлено як медичними, так і соціальними наслідками невиношування – зменшенням приросту населення, високою часткою перинатальних утрат і підвищенням дитячої смертності, великою питомою вагою інвалідності недоношених новонароджених дітей, негативним впливом на фертильну функцію [2, 5, 9, 10, 12]. Особливого значення проблема невиношування вагітності набула у зв’язку з переходом з 01.01.07 на міжнародний стандарт надання допомоги новонародженим з 22 тиж. гестації.