Особливості формування щелепи щурів в ранньому постнатальному періоді нормі та після внутішньоутробної антигенної дії - Бурега, Юрій Олексійович; Волошин, Микола Анатолійович; Burega, Yu. O.; Voloshin, M. A. (Харківський національний медичний університет, 2015)
Експериментально доведено, що синдром недиференційованої сполучної тканини новонароджених можливо змоделювати внутрішньоутробним введенням чужорідних антигенів плодам. Зміни нижньої щелепи та формування скронево-нижньощелепного суглоба після внутрішньоутробного введення антигенів вивчено недостатньо. Співставлення результатів вивчення експериментального матеріалу з відповідними даними органогенезу нижньої щелепи дозволить розширити уявлення про механізми формування набутих вад розвитку нижньої щелепи та скронево-нижньощелепного суглоба під дією антигенного впливу в антенатальному періоді. Experimentally proved that the undifferentiated connective tissue syndrome infants may simulate intrauterine administration of foreign antigens fruit. Changes in the mandible and the formation of temporomandibular joint after the introduction of fetal antigens studied enough. Comparison of results of experimental study of relevant data organogenesis mandible will expand understanding of the mechanisms of acquired defects of the lower jaw and temporomandibular joint under its antigenic exposure in the antenatal period.
Features of forming jaws of rats in the early postnatal period under normal conditions and after intrauterine antigenic action
Keywords: щури; нижня щелепа; скронево-нижньощелепний суглоб; rats; mandible; temporo-mandibular joint