Корреляция данных магниторезонансной томографии и артроскопии при свежих повреждениях капсульно-связочного аппарата латерального отдела голеностопного сустава - Шишка, И. В.; Головаха, М. Л.; Красноперов, С. Н.; Банит, О. В.; Твердовский, А. О.; Забелин, И. Н.; Shyshka, I. V.; Golovakha, M. L.; Krasnoverov, S. N.; Banit, O. V.; Tvardovskyi, А. О.; Zabielin, I. N.; et al. (ВГО "Україн. асоц. ортопедів-травматологів", ВГО "Україн. асоц. спортивної травматології, хірургії колінного суглоба та артроскопії", Ін-т травматології та ортопедії Нац. акад. мед. наук України, 2012)
It is reported about results of comparative analysis of MRI and arthroscopy findings in fresh injury of capsular and ligamentous apparatus of the lateral ankle on the basis of retrospective study of treatment results of 18 patients. It was revealed that MRI had high sensitivity in diagnosing injury of bone tissue and ligaments of the lateral ankle and that there were difficulties in diagnosis of injury of the cartilage covering. У роботі наведені результати порівняльного аналізу даних МРТ і артроскопії при свіжих пошкодженнях капсульно-зв’язкового апарату латерального відділу гомілковостопного суглоба на основі ретроспективного вивчення результатів лікування 18 пацієнтів. Виявлена висока чутливість МРТ при діагностиці пошкоджень кісткової тканини і зв’язок латерального відділу гомілковостопного суглоба і труднощі при діагностиці пошкоджень хрящового покрову.
Correlation of mri and arthroscopy findings in fresh injury of capsular and ligamentous apparatus of the lateral ankle
Кореляція даних магніторезонансної томографії і артроскопії при свіжих пошкодженнях капсульно-зв’язкового апарату латерального відділу гомілковостопного суглоба
Keywords: голеностопный сустав; МРТ; артроскопия; ankle; MRI; arthroscopy; гомілковостопний суглоб; артроскопія.