Відсутність викладання предмета “фізика” в медичному університеті: чи повинно так бути? - Філіпенко, Ірина Іванівна; Точиліна, Тетяна Миколаївна; Луценко, В. Ю. (Lviv : SPC “Sciconf.com.ua”, 2024)
Ціль роботи. У статті наведена необхідність та доцільність викладання курсу фізики майбутнім лікарям, показано як саме фізика інтегрується в інші медичні науки, та доведено, що основні знання необхідно закласти студентам на самому початку їхнього навчання у виші, для того, щоб згодом спеціальні медичні дисципліни сприймалися через призму природничо-наукового світогляду.