Фрагмент-орієнтований дизайн у спрямованому пошуку протизапальних агентів серед заміщених азоло-(азино-)[C]хіназолінів та їх конденсованих аналогів - Ставицький, Віктор Валерійович (Х. : Національний фармацевтичний університет, 2019)
Фрагмент-орієнтовний підхід до конструювання нових біоактивних сполук є відносно новим, однак ефективним інструментом медичної хімії та заснований на комбінуванні в одній молекулі декількох фрагментів з доведеною, хоч і не вираженою фармакологічною дією [1]. Враховуючи зазначене та продовжуючи дослідження спрямовані на створення інноваційних протизапальних лікарських препаратів нами було вирішено поєднати конденсовані гетероциклічні фрагменти на основі хіназоліну, які за результатами наших попередніх досліджень [2,3,4] ідентифіковані як носії протизапальної дії з залишком, що містить і своїй структурі пірольний або пірролідиновий цикли та карбоксильну групу.