Особливості фізичної терапії при травматичному ушкоджені верхньої кінцівки - Перегінець, Мар’яна Михайлівна (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2025)
Метою дослідження є розробка програми фізичної терапії при травматичному ушкоджені верхньої кінцівки. Завданнями дослідження є: • охарактеризувати основні види травматичних ушкоджень верхньої кінцівки; • дослідити сучасні методи фізичної терапії та реабілітації; • визначити оптимальні засоби та методики лікувальної фізкультури для відновлення функцій верхньої кінцівки; • оцінити ефективність фізичної терапії на різних етапах реабілітаційного процесу. В роботі представлено огляд літератури з обраної теми, наведені основні функціональні умови. The aim of the study is to develop a physical therapy program for traumatic upper limb injuries. The objectives of the study are: • characterize the main types of traumatic injuries of the upper limb; • to explore modern methods of physical therapy and rehabilitation; • determine the optimal means and methods of therapeutic physical education for restoring upper limb functions; • assess the effectiveness of physical therapy at different stages of the rehabilitation process. The paper presents a review of the literature on the selected topic and presents the main functional conditions.
Keywords: магістерська робота; фізична терапія; реабілітація; переломи; масаж; фізіотерапія; physical therapy; rehabilitation; fractures; massage; physiotherapy