Особливості перебігу вагітності і пологів у жінок з екстрагенітальною патологією - Іщенко, К. А. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Наявність у жінки екстрагенітальної патології є тим несприятливим фоном протікання вагітності, на якому адаптаційні механізми організму суттєво знижуються під час вагітності, пологів і післяпологовому періоді. Мета дослідження: провести аналіз перебігу вагітності і пологів у жінок з екстрагенітальною патологією, виявити вплив внутрішніх хвороб на розвиток вагітності та оцінити стан новонароджених.
Keywords: тези доповідей