Правове регулювання використання алкалоїдовмісної рослинної сировини для виготовлення лікарських засобів (на прикладі Латуку дикого) - Кондратенко, Л. В.; Гамбург, Леонід Самойлович (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Тези містять результати дослідження використання алкалоїдовмісної рослинної сировини для виробництва лікарських препаратів (на прикладі Латуку дикого) в аспекті питань його правового регулювання. Мета дослідження. Метою роботи є аналіз сучасного стану правового регулювання використання алкалоїдовмісної рослинної сировини для виготовлення лікарських засобів, її стандартизації та якості. Матеріал і методи. Нормативно-правова база України. Діалектичний, системно-аналітичний, структурно-функціональний, формально-юридичний методи. Отримані результати. Сучасне виробництво ліків з рослинної сировини займає суттєву частину національних і світового ринків. За експертними оцінками, майже 25 % лікарських засобів, що застосовуються у світовій медичній практиці, отримують безпосередньо з лікарської рослинної сировини.
Keywords: тези доповідей