Динаміка вмісту інтерферону-γ та інтерлейкіну-4 у сироватці крові хворих на хронічний гепатит C зі змішаною кріоглобулінемією на фоні імуномодулюючої терапії - Машко, Оксана Павлівна; Рябоконь, Олена Вячеславівна (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Показано, що включення ербісолу до комплексного патогенетичного лікування хворих на хронічний гепатит С зі змішаною кріоглобулінемією сприяє відновленню цитокінового балансу за рахунок підвищення вмісту інтерферону-γ та зниження інтерлейкіну-4 в сироватці крові, зниженню рівня кріокриту, зменшенню синдрому цитолізу та регресу клінічних проявів кріоглобулінемічного синдрому. Показано, что включение эрбисола в комплексное патогенетическое лечение больных хроническим гепатитом С сосмешанной криоглобулинемией способствует восстановлению цитокинового баланса за счет повышения содержания интерферона-γ и снижения интерлейкина-4 в сыворотке крови, снижению уровня криокрита, уменьшению синдрома цитолиза и регрессу клинических проявлений криоглобулинемического синдрома. It is shown that inclusion of erbisol into the complex pathogenetic treatment of chronic hepatitis C with mixed cryoglobulinemia helps to restore cytokine balance by increasing concentrations of interferon-γ and decreasing of interleukin-4 in blood serum, helps to decrease cryocrit level, to reduce cytolysis syndrome and clinical manifestations of cryoglobulinemic syndrome.
Keywords: хронічний гепатит С; змішана кріоглобулінемія; цитокіни; лікування; хронический гепатит С; смешанная криоглобулинемия; цитокины; лечение; chronic hepatitis C; mixed cryoglobulinemia; cytokines; treatment