Телемедицина у інформаційному суспільстві - Страхова, Оксана Петрівна; Рижов, Олексій Анатолійович (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Вступ. Одна з галузей сучасної медицини, що швидко розвивається завдяки інформаційно-комунікаційним технологіям, це телемедицина. Предмет телемедицини — обмін за допомогою телекомунікацій і комп'ютерних технологій всіма видами медичної інформації між віддаленими пунктами. Основними завданнями телемедицини є забезпечення надання медичної допомоги пацієнту, коли відстань є критичним чинником її надання та сприяння підвищенню якості допомоги та оптимізації процесів організації та управління охороною здоров’я.
Keywords: телемедицина; моделі телемедичних систем; фахове інформаційне середовище