Організація навчального процесу на базах стажування лікарів-інтернів з фаху «Неонатологія» - Боярська, Людмила Миколаївна; Котлова, Юлія Валентинівна; Чорна, Інна Володимирівна; Подліанова, Олена Іванівна; Давидова, Анна Григорівна; Курочкіна, Тетяна Іванівна (Запорізький державний медичний університет, 2014)
В навчальному посібнику зібрані необхідні відомості, які допоможуть керівникам лікарів-інтернів з фаху «Неонатологія» на базах стажування з високою ефективністю організувати їх роботу та навчання. Особлива увага приділяється важливості оволодіння практичними навичками, які повинні відпрацювати інтерни; у додатках наведений їх перелік. Запропоновані зразки документації для керівників заочної інтернатури, зразки звітної документації лікарів-інтернів, наданий перелік рекомендованої для вивчення літератури, методичні розробки для проведення семінарів. Надана інформація базується на затверджених МОЗ України положеннях та нормативних актах, які регламентують стажування лікарів-інтернів в базових закладах департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації - Положенні про спеціалізацію (інтернатуру) випускників вищих медичних і фармацевтичних закладів освіти ІІІ - ІV рівнів акредитації (наказ МОЗ України № 291 від 19.09.96 р.), Типовому навчальному плані та програмі спеціалізації (інтернатури) випускників вищих медичних закладів освіти ПІ-IV рівнів акредитації зі спеціальності «Неонатологія» (Київ, 2013). Навчальний посібник призначений для керівників лікарів-інтернів з фаху «Неонатологія» на базах стажування, лікарів-інтернів.
Keywords: неонатологія; інтернатура