Катамнестичне спостереження за здоров’ям дітей з низькою масою тіла при народженні - Післар, Я. Ф. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Мета дослідження: Оцінка динаміки стану здоров’я, структури захворюваності, особливостей розвитку дітей, що народились недоношеними з низькою масою тіла. Матеріали та методи: Проведен аналіз структури захворюваності 49 дітей, що народились недоношеними на 28–32 тижні гестації, особливостей перебігу вагітності у їх матерів. При подальшому катамнестичному спостереженні 25 дітей обстежено в скорегованому віці 2–5 місяці, 13 дітей – у віці 6–9 місяців.