Случай рожи у ребенка 11 месяцев - Рябоконь, Ю. Ю.; Рябоконь, Е. В.; Рябоконь, Юрій Юрійович; Рябоконь, Олена Вячеславівна; Ryabokon, Yu. Yu.; Ryabokon, E. V. (Запорожский государственный медицинский университет, 2011)
Настоящее клиническое наблюдение демонстрирует крайне редкий в клинической практике случай рожи, развившейся у ребенка первого года жизни. При этом клиническая картина эритематозно-буллезной формы была типичной, а одним из предрасполагающих факторов в развитии заболевания явилось наличие нелеченной стрептодермии. Наведене клінічне спостереження демонструє рідкісний у клінічній практиці випадок бешихи, що розвинулась у дитини першого року життя. При цьому клінічні прояви еритематозно-бульозної форми були типовими, а одним із факторів, що сприяли розвитку захворювання, була наявність нелікованої стрептодермії. The present clinical observation shows the extremely rare in clinical practice case of the erysipelas which has developed in the child of the fi rst year of her life. Thus the clinical picture of the erythematic-violent form was typical, and one of contributing factors in development of this pathology was not treated streptodermia.
Випадок бешихи у дитини 11 місяців
Case of the erysipelas in 11-months old child
Keywords: рожа; стрептодермия; бешиха; стрептодермія; erysipelas; streptodermia