Пошук біологічно активних речовин серед 4-аміно-3-тіо-1,2,4-тріазолів, що містять ароматичні замісники - Щербак, Марина Олексіївна; Самелюк, Юрій Геннадійович; Бігдан, Олексій Антонович; Каплаушенко, Андрій Григорович (Запорізький державний медичний університет, 2012)
В останні роки велика увага науковців приділяється моделюванню біологічно активних речовин, до структури яких входить 1,2,4-тріазольний фрагмент. У сучасній медицині є багато прикладів успішного використання похідних даної гетероциклічної системи. Передусім це група лікарських препаратів з протигрибковим (флуконазол, ітраконазол), антидепресивним (тразодон, альпразолам), гепатопротекторним, ранозагоюючим та противірусним (тіотриазолін) ефектами.
Keywords: 1,2,4-тріазоли; синтез; перетворення; біологічна активність; 1,2,4-триазолы; преобразования; биологическая активность; 1,2,4-triazoles; synthesis; transformation; biological activity