Вивчення проблемних питань обігу протизаплідних засобів на вітчизняному фармацевтичному ринку - Маганова, Тамара Валеріївна; Ткаченко, Наталя Олександрівна (Харків : НФаУ, 2019)
На сьогоднішній день більшість економічно розвинених країн світу вступили в третю фазу демографічного переходу, для якого характерне зниження показників приросту населення [2]. Цей процес змусив інтенсифікувати створення програм, націлених на демографічний розвиток. Серед напрямків таких програм – підтримка та збереження репродуктивного здоров’я жінки, як ключової ланки популяційних процесів. Плідність жінки безпосередньо пов’язана з превентивними засобами вагітності, інструментами захисту фертильності – контрацепцією. У зв’язку з розвитком таких цільових програм медичної допомоги орієнтованих на пацієнта, постають питання своєчасного забезпечення жінок якісними та доступними протизаплідними засобами на основі сформованих логістичних моделей «споживач – заклад охорони здоров’я».
Keywords: тези