Семантико-стилістичні особливості поетичних перекладів Віктора Чабаненка (на матеріалі збірки «Суголосся») - Кравченко, Юлія Володимирівна; Гнатенко, Світлана Анатоліївна (My University, 2023)
Актуальною для різних галузей гуманітарних знань – теорії та практики перекладу, мовознавства, літературознавства – є проблема перекладності різножанрових творів (зокрема поезій), що ґрунтується на врахуванні специфіки мов, задіяних у цьому процесі. Цілком природно, що переклад текстів у межах близькоспоріднених мов (російська/українська) пов'язаний із певними труднощами й має особливості в функціонально-естетичному та формально-лінгвістичному аспектах.