Вибір пломбувальних матеріалів для реставрації зубів під загальним знеболенням у дітей з особливими потребами - Гавриленко, Марина Аркадіївна; Gavrilenko, M. A. (My University, 2015)
Мета: вивчення якості крайового прилягання пломб у дітей з обмеженими можливостями віком від 2-х до 18-ти років з різною інтенсивністю карієсу, виконаних із хімічних композитів, склоіономерних цементів, фотополімерних композитних матеріалів під час санації порожнини рота під загальним знеболенням. Об’єкт і методи. Діти з обмеженими можливостями віком від 2-х до 18-ти років із захворюваннями центральної нервової системи, крові, органів дихання та з порушеннями психіки в яких санація порожнини рота проводилась під загальним знеболенням; проведено клінічне обстеження крайового прилягання пломб через шість і дванадцять місяців після їх установки. Результати. При виборі пломбувальних матеріалів для пломбування каріозних порожнин у дітей з особливими потребами необхідно враховувати інтенсивність карієсу та можливість умов використання фотополімерних композитних матеріалів. Висновки. Виявлено значну перевагу використання фотополімерних композитних матеріалів при санації порожнини рота під загальним знеболенням у дітей з особливими потребами. Aim: researching of marginal discrepancy quality of dental fillings prepared with chemical composites, glass ionomer cements, photopolymer composite materials, after oral cavity sanation under general anesthesia among disabled children aged 2–18 with different caries intensity. Object and methods. Children with disabilities aged 2 to 18 years with diseases of the central nervous system, blood diseases, respiratory diseases and mental disorders, which the oral hygiene was performed under general anesthesia; clinical examination of edge sealing after 6 and 12 months after their performances. Results. When choosing a filling material for filling carious cavities in children with special needs must take into account the intensity decay, the possibility of the terms of use photopolymer composite materials. Conclusions. The significant advantage in the use of photopolymer composite materials for rehabilitation of the oral cavity of children with special needs under general anesthesia.
The choice of filling materials for dental restoration under general anesthesia in children with special needs
Keywords: діти з особливими потребами; загальне знеболення; склоіономерні цементи; фотополімерні композитні матеріали; хімічні композитні матеріали; children with special needs; general anesthesia; glass ionomer cement; light curing composite materials; chemical composite materials