Нові погляди на тактику ведення пацієнток з генітальним ендометріозом : [навчально-методичний посібник] - Залізняк, Владислав Олександрович (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Підручники з гінекології, якими користуються студенти старших курсів медичного факультету, в цілому викладають розділ "Генітальний ендометріоз" відповідно до відведених навчальними планами годин. Разом з тим у затвердженому наказом МОЗ України від 06.04.2016 № 319 уніфікованому клінічному протоколі первинної, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги "Тактика ведення пацієнток з генітальним ендометріозом" надаються найновіші аспекти етіопатогенезу, діагностики, лікування і профілактики ендометріозу. Самостійна робота над запропонованим студентам навчальним посібником дозволить їм сприймати цю проблему на рівні сьогоднішнього дня та краще орієнтуватись у цій патології. Що стосується лікарів-інтернів акушерів-гінекологів, то вони протягом трьох років навчання в інтернатурі повинні отримати більш глибокі знання, які ґрунтувалися б на останніх дослідженнях цієї непростої проблеми. На це і спрямовані матеріали, викладені в навчальному посібнику, які мають бути засвоєні шляхом самостійної роботи. Посібник може бути корисним також практичним лікарям акушерам-гінекологам.