Вивчення діуретичної активності естерів ксантиніл-7-ацетатних I ксантиніл-8-тіоацетаних кислот - Юрченко, Дар'я Миколаївна; Александрова, Катерина Вячеславівна; Білай, Іван Михайлович; Пругло, Євген Сергійович; Романенко, Микола Іванович (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Показано доцільність використання діуретичних засобів для лікування артеріальної гіпертензії, вивчено діуретичну активність естерів ксантиніл-7-ацетатних і ксантиніл- 8-тіоацетатних кислот, а також встановлено певні закономірності в ряді «будова-дія». Показана целесообразность использования диуретических средств для лечения артериальной гипертензии, изучена диуретическая активность эфиров ксантинил- 7-ацетатных и ксантинил-8-тиоацетатных кислот, а также установлены некоторые закономерности в ряду «строение-действие». The expedience of using diuretic drugs for treatment arterial hypertense and some diuretic activity of esters of xanthinyl-7-acetic and xanthinyl-8-thioacetic acids were showed in this article. studied. Some rules in «structure-action» relationships were set.
Keywords: эфиры ксантинил-7-ацетатных кислот; эфиры ксанинил-8-тиоацетатных кислот; диуретическая активность; esters of xanthinyl-7-acetic acids; esters of xanthinyl-8-thioacetic acids; diuretic activity; естери ксантиніл-7-ацетатних кислот; естери ксаниніл-8-тіоацетатних кислот; діуретична активність