Прогностичне значення параметрів спекл-трекінг ехокардіографії міокарду лівого шлуночка при артеріальній гіпертензії - Грекова, Тетяна Анатоліївна; Ісаченко, Марія Ігорівна; Мельнікова, Ольга Валеріївна; Каджарян, Єлизавета Віталіївна (Харків : НФаУ, 2023)
Мета. Всебічний огляд нещодавніх досягнень у клінічному застосуванні спекл-трекінг ехокардіографії та окреслення переваг і перспектив методу для візуалізації основних параметрів деформації міокарда лівого шлуночка при артеріальній гіпертензії.
Keywords: спекл-трекінг-ехокардіографія; ремоделювання; лівий шлуночок; артеріальна гіпертензія; діагностика