Морфогенез репаративної регенерації кісткової тканини в умовах застосування магній-резорбуючих імплантів - Тертишний, Сергій Ігорович; Дикий, К. Л.; Головаха, Максим Леонідович; Чорний, В. Н.; Яцун, Є. В.; Тертышный, С. И.; Чорный, В. Н.; Яцун, Е. В.; Tertyshniy, S. I.; Dikiy, K. L.; Golovakha, M. L.; Chorniy, V. N.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
В експерименті за даними морфологічного аналізу показано, що використання магнієвих імплантів поряд з їх швидкою біодеградацією, що підтверджується даними спектрометрії, для остеосинтезу забезпечує швидке утворення фіброваскулярної тканини, достатню проліферативну активність і диференціювання камбіальних клітин в остеобласти, не порушує процесів васкуляризації та ангіогенезу і призводить до повної репарації і відновлення кісткової структури в місці перелому. В эксперименте по данным морфологического анализа показано, что использование магниевых имплантов наряду с их быстрой биодеградацией, что подтверждается данными спектрометрии, для остеосинтеза обеспечивает быстрое образование фиброваскулярной ткани, достаточную пролиферативную активность и дифференцировку камбиальных клеток в остеобласты, не нарушает процессов васкуляризации и ангиогенеза и приводит к полной репарации и восстановлению костной структуры в месте перелома. Morphological analysis showed that the use of magnesium implants for osteosynthesis along with their rapid biodegradation, which is conﬁrmed by spectrometry, provides a rapid formation of ﬁbrovascular tissue, sufﬁcient proliferative activity and differentiation of cambial cells into osteoblasts. It also does not violate the processes of vascularization and angiogenesis and leads to complete repair.
Морфогенез репаративной регенерации костной ткани в условиях применения магний-резорбуемых имплантов
The morphogenesis of reparative regeneration of bone tissue in the use of magnesium-resorbable implants
Keywords: остеосинтез; магній-резорбуючі імпланти; регенерація кісткової ткани; магний-резорбируемые импланты; регенерация костной ткани; osteosynthesis; magnesium-resorbable implants; regeneration of bone tissue