Аналіз задоволеності здобувачів післядипломної освіти фармацевтичного профілю навчанням у дистанційному форматІ в умовах пандемії COVID-19 - Малюгіна, Олена Олександрівна; Смойловська, Галина Павлівна; Хортецька, Тая Володимирівна; Єренко, Олена Костянтинівна; Malyugina, O. O.; Smoylovska, G. P.; Khortetska, T. V.; Yerenko, O. K. (My University, 2022)
Концепція безперервної освіти протягом життя вимагає від фахівців фармацевтичної галузі постійного підвищення кваліфікації. Дослідження задоволеності споживачів (здобувачів освіти) сприяє покращенню якості надання освітніх послуг та дозволяє визначити перспективні напрямки розвитку. Метою роботи є оцінка задоволеності здобувачів післядипломної освіти фармацевтичного профілю навчанням у дистанційному форматі під час пандемії COVID-19 та розроблення рекомендацій щодо подальшого впровадження дистанційної освіти. Дослідження проводилось протягом ІІ семестру 2020-2021 навчального року шляхом анонімного анкетування серед слухачів передатестаційних циклів підвищення кваліфікації спеціалізації «Загальна фармація», що проходили навчання у дистанційному форматі. Встановлено високу задоволеність здобувачів підвищенням кваліфікації у дистанційному форматі. Виявлені найбільш актуальні форми навчальних активностей. Встановлені основні проблеми, з якими стикались здобувачі під час дистанційного навчання та рекомендовано шляхи їх подолання. The concept of lifelong learning requires continuing professional development of pharmaceutical professionals. Survey of consumer satisfaction (education seekers) helps to improve the quality of educational services and identifies promising areas of development. The aim of the work is to assess the satisfaction of applicants for postgraduate education in pharmaceutical education with distance learning during the pandemic COVID-19 and to develop recommendations for further implementation of distance education. The research was conducted during the second semester of the 2020-2021 academic year by anonymous questionnaires among listeners of pre-certification training cycles of the specialization “General Pharmacy”, who were trained in a distance format. High satisfaction of applicants with advanced training in the distance format was established. The most actual forms of educational activities are revealed. The main problems faced by applicants during distance learning are identified and ways to overcome them are recommended.
Analysis of satisfaction of postgraduate education listeners in pharmaceutical profile with distance learning in the conditions of the COVID-19 Pandemic.
Keywords: фармацевтична освіта; післядипломна освіта; дистанційна освіта; задоволеність; pharmaceutical education; postgraduate education; distance education; satisfaction