Анализ показателей микротвердости эмали при различном состоянии твердых тканей и глубины микротрещин - Ярова, С. П.; Заболотная, И. И.; Заболотна, І. І.; Yarovа, S. P.; Zabolotnaya, I. I. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Представлены результаты определения микротвердости эмали зубов с клиновидным дефектом и пришеечным кариесом, их сравнение с показателями интактных зубов. Анализ проводили в зависимости от состояния твердых тканей и глубины микротрещин эмали. Обнаруженные особенности перспективно использовать для обоснования принципов лечения и профилактики прогрессирования дефектов твердых тканей зубов. Наведено результати визначення мікротвердості емалі зубів із клиноподібним дефектом і пришийковим карієсом, їхнє порівняння з показниками інтактних зубів. Аналіз виконано в залежності від стану твердих тканин і глибини мікротріщин емалі. Отримані особливості перспективно використовувати для обґрунтування принципів лікування і профілактики прогресування дефектів твердих тканин зубів. The article shows the results of the microhardness of enamel of teeth with wedge-shaped defect, teeth with precervical caries assessment in comparison with the intact teeth. The analysis was conducted depending on the state of hard tissue and the depth of enamel microﬁssures. The revealed features should be used for a substantiation of principles of treatment and prophylaxis of the dental hard tissues defects.
Аналіз показників мікротвердості емалі при різних станах твердих тканин і глибини мікротріщин
Analysis of enamel microhardness at various hard tissue states and depth of the microﬁssures
Keywords: микротвердость; эмаль; микротрещины; клиновидный дефект; пришеечный кариес; мікротвердість; емаль; мікротріщини; клиноподібний дефект; пришийковий карієс; microhardness; enamel; microﬁssure; wedge-shaped defect; precervical caries