Теоретичні підходи у пошуку фармакологічних мішеней в терапії хвороби Паркінсона - Ямполець, К. С.; Коростіна, Крістіна Ігорівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Хвороба Паркінсона є найбільш частим нейродегенеративним захворюванням після хвороби Альцгеймера. Не зважаючи на численні дослідження у пошуку дієвих ліків при хворобі Паркінсона, на жаль, їх досі не існує. На нашу думку, це пов'язано з недостатнім розумінням молекулярних патогенетичних механізмів розвитку даного захворювання. Метою дослідження було вивчення основних патогенетичних механізмів розвитку нейродегенеративних порушень, що виникають при хворобі Паркінсона з ціллю визначення потенційних фармакологічних мішеней, направлених на створення високоспецифічної фармакологічної терапії.
Keywords: тези доповідей