Клініко-параклінічні особливості у хворих на мозковий ішемічний півкульовий інсульт в залежності від виходу гострого періоду захворювання - Вовк, Ю. Г. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
В Україні щорічно реєструють близько 100 тис. випадків інсультів, тобто кожні 5 хвилин у одного з українців вперше настає інсульт. Відповідно до прогнозів, у 2020 р. у світі захворюваність на інсульт зросте на 25%, що зумовлено старінням населення планети і зростанням розповсюдженості в популяції таких факторів ризику, як артеріальна гіпертензія, ожиріння, хвороби серця, цукровий діабет, куріння тощо. Мета. Вивчити клініко-параклінічні особливості у хворих на МІПІ в залежності від сприятливого вітального виходу (СВВ) та несприятливого вітального виходу (НВВ) гострого періоду захворювання.
Keywords: тези доповідей