Особливості формування примордіальних фолікулів у яєчниках потомства щурів, народжених від самиць із порушеним гормональним статусом внаслідок введення прогестерону - Ковальчук, К. С.; Тополенко, Тетяна Анатоліївна (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Приймання гормональних препаратів, ксенобіотиків із гормональноподібною активністю під час вагітності може сприяти порушенню повноцінного функціонування репродуктивної системи як материнського організму, так і плода [1]. Доведено роль прогестерону та естрогену у процесі руйнування зародкових кіст, збірці примордіальних фолікулів та їх активації для переходу в стадію первинних фолікулів [2, 3].