Вибір раціональної антибактеріальної терапії в дітей з бактеріальними захворюваннями органів дихання в умовах зростання рівня антибіотикорезистентності. - Леженко, Геннадій Олександрович; Пашкова, Олена Єгорівна; Пантюшенко, Лариса Іванівна (My University, 2016)
У роботі розглядаються проблеми етіології бактеріальних респіраторних захворювань у дітей, а також антибактеріальної резистентності клінічних штамів збудників даної патології. Встановлено, що в 52,7 % випадків збудником бактеріальних захворювань органів дихання в дітей були бактерії роду Haemophilus. Проведений аналіз антибіотикограм показав, що на сучасному етапі стартовими антибактеріальними препаратами емпіричної терапії бактеріальних інфекцій дихальних шляхів у дітей є цефалоспорини ІІІ покоління.
Keywords: антибактеріальна терапія; діти; бактеріальні захворювання; антибіотикорезистентність