Застосовність технологічних інновацій у трансформації охорони здоров’я до медицини 5P - Ганчева, Ольга Вікторівна; Грекова, Тетяна Анатоліївна; Мельнікова, Ольга Валеріївна; Каджарян, Єлизавета Віталіївна; Ісаченко, Марія Ігорівна; Данукало, Максим Вікторович (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2025)
Останніми роками відбулася помітна зміна традиційного патерналістського підходу в системі охорони здоров'я в бік стратегій, орієнтованих на пацієнта та громаду. Сьогодні неможливо уявити життя без таких сучасних повсюдних технологій, як смартфони та розумні пристрої, завдяки яким та через підключення до мережі Інтернет, є можливість вимірювати різні параметри, сприяючи побудові загальної моделі особистого профілю та охорони здоров’я в цілому.
Keywords: тези доповідей