Науково-дослідна діяльність як форма розвитку професійної компетентності студентів - Орел-Халік, Юлія Владиславівна; Кришталь, В. М. (Одеса : Південна фундація педагогіки, 2016)
На даному етапі розвитку суспільства особлива роль відводиться формуванню належної професійної компетентності студентів, зумовлена складним суспільно-політичним становищем України та її вступом до Європейського Союзу. Поступове переймання європейської політики, економіки, а також культурної спадщини, призвели до зміни характеру праці спеціалістів і , як наслідок, збільшення вимог та нових завдань до освітнього рівня підготовки фахівців у вищій школі. Науково-дослідницька діяльність студентів є однією з рушійних сил на шляху формування студентами пошуково-дослідницької та творчої роботи, розвитку організаторських умінь і навичок, що допоможе майбутнім спеціалістам виховати у собі професійну компетентність. Адже, сьогодні фахівець повинен не тільки якісно робити свою роботу, а й володіти комунікативними функціями, вміти налагоджувати міжособистісні стосунки тощо.
Keywords: науко-дослідна діяльність; наукова компетентність; освітній рівень; підготовка фахівців