Дидактичне та змістове наповнення курсу з української мови як іноземної (довузівський етап підготовки) - Васецька, Лариса Іванівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2019)
Привабливість навчання та якість освіти іноземців на довузівському етапі підготовки в Україні забезпечуються матеріально-технічним та інтелектуальним ресурсом закладу вищої освіти. Ефективність та раціональність організації навчального процесу повинна ґрунтуватися, по-перше, на чітких нормативно-методичних та навчально-методичних засадах, по-друге, на дидактичній координованості навчання мови на довузівському етапі та на І курсі закладу вищої освіти, по-третє, на гармонізації навчальних програм з української мови довузівського етапу й основного етапу підготовки іноземців, і, насамкінець, на урахуванні сучасних освітніх запитів. Відповідно до названих вимог вибудовується організаційно-методична модель навчання української мови у центрі підготовки іноземних громадян (ЦПІГ) ЗДМУ.