Національна специфіка оприявлення “свого” простору у романі Л. Горлача “Руїна” - Федько, Ольга Юріївна (My University, 2025)
Бінарна опозиція «свій – чужий» належить до одних із базових і найдавніших, сформованих як частина міфологічного світогляду, адже людям важливо було категоризувати речі навколо себе як «свої» (зрозумілі продукти власної культури) й «інші» («чужі», які можна було пояснити лише надприроднім, позаземним, божественним походженням).