Пренатальна діагностика стану плода у вагітних з рубцем на матці - Щербаков, А. Ю.; Гладкова, Т. А.; Щербаков, В. Ю.; Новикова, О. О. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Встановлені об’єктивні критерії оцінки стану плода і плаценти, до яких належать порушення росту та розвитку плоду, зниження матково-плацентарного і плодово-плацентарного кровотоку, порушення біофізичного профілю плоду, патологічний тип кардіотокограми. Установлены объективные критерии оценки состояния плода и плаценты, к которым относятся нарушение роста и развития плода и плаценты, снижение маточно-плацентарного и плодово-плацентарного кровотока, нарушение биофизического профиля плода, патологический тип кардиотокограммы. As a result of the conducted research the objective tests of estimation are set the states of fetus and placenta, which include breaking of the growth and development of the fetus and placenta, decline of uterine-placental and fetus-placental blood stream, breaking of biophysical type of fetus, pathological type of the cardiogram.
Keywords: вагітність; рубець на матці; кесарський розтин; допплерометрія; кардіотокографія; ультразвукове дослідження; беременность; рубец на матке; кесарево сечение; допплерометрия; кардиотокография; ультразвуковое исследование; pregnancy; scar on an uterus; сesarean; dopplerometry; cardiotokograﬁya; ultrasonic research