Дослідження режимів приготування нового лікарського препарату – супозиторіїв з ефірною олією чебрецю звичайного - Фуклева, Лариса Анатоліївна; Лисянська, Ганна Петрівна (Запорізький національний університет, 2016)
Одним із основних напрямків біофармацевтичних досліджень є дослідження впливу виробничих процесів на біофармацевтичні та фармакокінетичні показники якості лікарського препарату [1]. Виробничі процеси (технологічні), як мінливий фактор біофармацевтичних досліджень, пов′язан з використанням різноманітних методик, методів та апаратури на якість лікарського засобу [2]. Відомо, що ще професор А.А. Іовський відмічав значення технології виробництва ліків, як процес перетворення вихідних лікарських речовин в лікарську форму, який допомагає організму послабити або попередити захворювання. Мета дослідження. На підставі науково-обґрунтованого вибору оптимального складу супозиторіїв з ефірною олією чебрецю звичайного дослідити впливу технологічних прийомів та апаратури на якість нового лікарського засобу та розробити якісну технологію промислового виробництва.
Keywords: тези доповідей