Клінічна фармакологія та фармакотерапія в гастроентерології - Крайдашенко, Олег Вікторович; Кремзер, Олександр Олександрович; Михайлик, Олена Анатоліївна (Запорізький державний медичний університет, 2016)
У навчальному посібнику викладені клініко-фармакологічні властивості (фармакокінетика, фармакодинаміка, взаємодія і побічна дія) лікарських засобів, які застосовуються при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, основні принципи лікування гастроентерологічних захворювань, що є компетенцію не тільки гастроентерологів, але й лікарів інших спеціальностей, а також провізорів. Дана порівняльна характеристика лікарських засобів і фармакологічних груп, їх місце в лікуванні конкретних нозологічних форм. У програму лікування включені сучасні препарати, зареєстровані в Україні, зокрема, сучасні антисекреторні та ферментативні засоби, гепатопротектори тощо.