2-((3-меркапто-5-(3-нітрофеніл)-4Н-1,2,4-триазол-4-іл-іміно)метил)фенол, що виявляє антигіпоксичну активність - Щербак, Марина Олексіївна; Каплаушенко, Андрій Григорович; Пругло, Євген Сергійович; Щербак, М. А.; Каплаушенко, А. Г.; Пругло, Е. С.; Shcherbak, M. O.; Kaplaushenko, A. H.; Pruhlo, Y. S. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Корисна модель належить до медицини та фармації і може бути використана у створенні нових біологічно активних сполук, а також оригінальних лікарських засобів у ряді похідних 1,2,4- триазолу і застосованою для фармакокорекції серцево-судинних захворювань (ішемій, інфарктів, інсультів) та різних видів гіпоксії (при недостатньому забезпеченні тканин киснем або порушення його засвоєння), а також для підвищення стійкості організму до киснезалежних патологічних станів (шок, порушення мозкового кровообігу та ін), покращення мнестичні функції (процеси пам'яті) та ін.
2-((3-mercapto-5-(3-nitrophenyl)-4H-1,2,4-triazol-4-yl-imino)methyl)phenolexhibiting antihypoxic activity
2-((3-меркапто-5-(3-нитрофенил)-4Н-1,2,4-триазол-4-ил-имино)метил)фенол, который проявляет антигипоксическую активность
Keywords: патенти; корисна модель