О влиянии вида носителя и поверхностно активных веществ на высвобождаемость винпоцетина из суппозиториев - Нагорная, Н. А.; Гладышев, В. В.; Нагорный, В. В.; Бурлака, Б. С.; Нагорна, Наталія Олександрівна; Гладишев, Віталій Валентинович; Нагорний, Володимир Володимирович; Бурлака, Богдан Сергійович; Nаgоrnаya, N. А.; Gladyshev, V. V.; Nаgоrniy, V. V.; Burlaka, B. S. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Проведены исследования влияния вспомогательных веществ на высвобождаемость винпоцетина из ректальных суппозиториев. Установлено, что вид основы-носителя и вид поверхностно активных веществ оказывают значимое влияние на высвобождение винпоцетина из данной лекарственной формы. Обнаружено, что наибольшее влияние на высвобождение винпоцетина из суппозиториев ректальных оказывает вид основы-носителя. Дисперсионный анализ результатов исследований показал, что оптимальное высвобождение винпоцетина из ректальной лекарственной формы обеспечивает композиция масла какао и твина 80. Здійснено дослідження впливу допоміжних речовин на вивільнення вінпоцетину з ректальних супозиторіїв. Встановлено, що вид основи-носія і вид поверхнево активних речовин впливають на вивільнення вінпоцетину з цієї лікарської форми. Виявлено, що найбільший вплив на вивільнення вінпоцетину із супозиторіїв ректальних здійснює вид основи-носія. Дисперсійний аналіз результатів досліджень показав, що оптимальне вивільнення вінпоцетину з ректальної лікарської форми забезпечує композиція масла какао й твіну 80. Researches of inﬂuence of additives on release of vinpocetine from rectal suppositories was conducted. It was found that the nature of a basis-carrier and a nature of surfactants show signiﬁcant inﬂuence on release of vinpocetine from the medicinal form. It is revealed that nature basis-carrier have greatest inﬂuence on release of vinpocetine from rectal suppositories. Dispersion analysis of results of researches showed that optimum release of vinpocetine from the rectal medicinal form is provided with a composition of cocoa oil and the twin 80.
Про вплив виду носія й поверхнево активних речовин на вивільнення вінпоцетину з супозиторіїв
About inﬂuence of the kind of the carrier and surfactants on vinpocetine release from suppositories
Keywords: винпоцетин; суппозитории; основа-носитель; поверхностно активные вещества; высвобождаемость; вінпоцетин; супозиторії; основа-носій; поверхнево активні речовини; вивільнення; vinpocetineh; suppositories; a basis-carrier; surfactants; active compounds release