N-(R-карбамотіоіл) циклоалкілкарбоксаміди у реакціях циклізації - Холодняк, Олена Валеріївна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Методи синтезу заміщених азолів різноманітні, але зазвичай основою їх синтезу є циклізації функціональних похідних гідразину або їх взаємодія з циклізуючими реагентами. Різнопланова та висока біологічна активність азолів та широке їх застосування у якості лікарських засобів закріпила за ними статус «привілегійованих» та фармакологічно привабливих. Проте, і на сьогодні синтез та модифікація азолів залишається актуальним напрямом медичної хімії і дозволяє отримувати нові БАР з широким спектром фармакологічної активності.
Keywords: тези